Merhaba
Yaşadığımız mahalle köy ortamı sayılır. Mahallemizde sahipli bir iki köpek dışında evcil hayvan yoktu. Ancak son bir kaç aydır sokak köpeklerinde inanılmaz bir artış var. Başlarda sadece bir iki tane görüyorduk. Ancak bunu yazarken geçen süre içerisinde 5-6 erişkin 4-5 yavru gördüm. Komşumuz hayvan barınağının köpekleri saldığını, bu yüzden civarda köpek sayısının arttığını söyledi. Belediyeyi aradığında bir kararnameye istinaden köpeklerin salındığını söylemişler. İnternetten baktığımda bir sürü sokak köpeği şikayeti gördüm ve bununla beraber çeşitli şehilrlerde sorunun önüne geçilemeyecek noktaya yaklaşıldığına dair söylemler olduğunu okudum.
Hayvan barınakları gerçekten köpekleri salmaya mı başladı? Böyle bir kararname gerçekten var mı?
Yanlış anlaşılmasını istemem, hayvan düşmanı değilim. Köpek sahibi olmayı çok istedim, ancak emek ve zaman gerektiren, bebek gibi bakım gerektiren bir varlığa çocuklarım daha küçükken yeteri kadar vakit ayıramayacağımı bildiğimden şimdilik mesafeli yaklaşıyorum. Ancak köpekler çocuklarıma saldırırsa kendimi ne kadar tutabilirim emin değilim.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne yapabiliriz?