Parayla saadet olur mu olmaz mı kaç para versek saadet bize yar olur geyiğine hiç girmeyeceğim. Özellikle paranın yoksunluğunu çekenlerin hep bir "çok para" hayali vardır. Hani şu "Allahım beni bir de para ile sına, para beni bozuyor mu görmek istiyorum" minvalinde edilen ve kabulü cezamız olacak dualarımızda da arzuladığımız gibi bi paraya kavuşsak ne olur acaba? İçimizdeki zenginler, para saymaktan baş ve işaret parmakları nasır tutmuş arkadaşlar muhabbete turp sıkmasınlar.
Sabah bir kalkıyorsunuz zengin olmuşsunuz. Artık miras mı kaldı, yaptığınız iş mi tuttu, bulduğunuz gömü mü satıldı o sizin hayalinizin start upı olsun.
Soru şu;
Bir anda o çok büyük paraya kavuştuğunuzda ilk değiştirecekleriniz, ilk satın alacaklarınız, ilk terk edecekleriniz ve ilk büyük teşebbüsleriniz neler olurdu?

-Misal ben yüzüne bile tükürmeye tenezzül etmeyeceğim ama şartlar gerektirdiği için tahammül ettiklerimin suratına lama gibi tükürür, şimdiye kadar söylemek isteyip de söylemediklerimi söyler ve ardından uygun adım ordan uzaklaşırdım.

-İşimi, yaşadığım ortamı değiştirirdim.

-Şöyle kallavi bir kol saati, baba bir telefon ve güzel bir araba ilk anda alacaklarım olurdu.

-Uzun zamandır kafamda kurguladığım iş için teşebbüste bulunmak için memleketime dönerdim.
Fukaranın hayali gücü de saydığı para kadar oluyor🤣😁😁😁 Yalnız bunlar benim yazarken aklıma gelenler. Oturup düşünsem ne sanat eseri hayaller çıkarırım meydane de neyse... Var mı çok para hayali kuran?