Bu ütopik değil polyanna hiç değil bunun adı ULUSLARARASI İNSAN HAKLARIDIR.
Bence sen ne yazdıklarımı anlamıyorsun şuan

Ben diyorum ki bugün git avrupada yaşa yaşadığın ülke vatandaşı sana şuan senin mültecilere baktığın gözle bakıyorsa bu büyük bir sorundur diyorum .
Legal olarak yaşadığın bir ülkede bu tür sorunlar yaşamamalısın

diyorum siz bana ne cevaplar veriyorsunuz size cevap vermek bile zaman kaybı engellenip birdaha görülmemesi gereken birisiniz. İyi forumlar
Şu telefonu daha zeki birine verin isterseniz. İsteyen ülke vatandaşı istediği ülkeye gider demiştiniz. Nereye gidiyor? Öyle bir şey olsa ülke sınırları diye bir şey olmaz zaten.
Mültecilere benim gözümle bakmazlar çünkü onların ülkesinde herkes mülteci görmüyor. Çünkü ülkelerinde mülteci yok. Dünyanın en ırkçı grubu avrupadır. Almanyada Türklere yapılan zulmü ya bilmiyorsunuz ya da çabuk unuttunuz. Mülteci değil, göçmen olarak gidilse hatta ve hatta o ülkenin vatandaşlığı bile alınsa hiçbir zaman ırkçı davranışlara maruz kalınmayacağının garantisi verilemez. Heleki bu kişiler bulunduğunuz ülke vatandaşlarının eğitim ve kültüründen fersah fersah geride ise emin olun bizim afganlılara baktığımızdan daha kötü bakarlar. Siz hayal aleminde yaşamaya devam edin, biz distopyada yaşamıyoruz..