kadirilgin1453 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biliyorsunuz teknoloji ve elektrik ile ilgili olan herşeye aşırı merakım var. 7 yaşımdan beride bilgisayar başındayım. Şuandada mekatronik okuyorum. Ve yazılım öğreneceğim. Bilgisayar altyapım var. Şuanda debian kullanıyorum. Fakat yazılımı nasıl öğrensem karar veremedim. Btk akademi,udemy gibi sitelerden eğitim setleri izleyerek mi yoksa aklımda bi proje belirleyip bunun hakkında bolca ingilizce türkçe makale okuyup o projeyi geliştirmeye çalışırken mi öğrenmek daha mantıklı?
Öncelikle Türkçe ve İngilizce öğrenmenizi öneririm. İsterseniz yanlış anlayın fakat daha kendi dilinizde kendinizi ifade edememektesiniz. Yazım yanlışlarınızı ve anlatımınızdaki yanlışları listelemek gerekirse şöyle sıralayabiliriz:

1) Sizi tanımıyoruz o yüzden biliyorsunuz gibi bir ifade yanlış.
2) Her şey kelimesi ayrık yazılır.
3) Bağlaç görevi gören -de eki ayrı yazılır.
4) 7 Yaşından bu yana bilgisayarı aktif olarak kullanmak çok da önemli bir şey değil önemli olan ne yaptığınız.
5) Şu an kelimesi de ayrık yazılır.
6) Cümleye ve bağlacı ile başlanmaz.

Bunu netleştirdiğimize göre içeriğe gelelim. Benim önerim projelere her zaman ilgili olup bir yandan da bir öğrenim yolu belirleyip ondan çok çıkmamak. Projeden bol şey yok yeter ki bir zorluğu olan araçları iyi kullanabilin.