Sorunları çok kolay bir şekilde çözebilirsin. Ben normalde bir başlık altında ücretsiz olarak her şeyi paylaşacaktım fakat henüz yeterli vakti bulamadım. Kısaca sana buradan yazayım diğer arkadaşlar da faydalansın.
1. Google Adsense reklamları dahil tüm js dosyaları lazy load yapmak çok basit. Kod ile uğraşmana gerek yok. Flying Scripts by WP Speed Matters adlı ücretsiz eklentiyi kurman yeterli. Eklentinin ayarlar kısmında Include Keywords yazan yere adsbygoogle.js yazıp kaydet. Artık adsense reklamları gecikmeli gelecek ve pagespeed puanın fırlayacak.
2. Litespeed cache eklentisi ile birlikte ben aynı zamanda Autoptimize eklentisini kullanıyorum. Son zamanlarda sadece Autoptimize'ı kullanmaya başladım. WP panelinde Ayarlar > Autoptimize sayfasında gelip kolayca ayarlarını yapabilirsin. Orada görseller kısmında Görselleri lazy load ile yükle? yazan yeri işaretlemen yeterli. Extra kısmında ise Google Yazıtipleri yazan yerde Google Yazıtipleri'ni kaldır yaparsan font hatalarını da çoğunlukla kapatmış olursun. Dediğim gibi iki eklentiyi bir arada kullanabilirsin. Ben bazı sitelerimde mecburen kullanıyorum. Ama yeni açtıklarımda Autoptimize gayet yeterli geliyor. Burada sadece dikkat etmen gereken konu iki eklentide de aynı işlemleri ikişer defa yaptırıp sunucuyu yorma.