emreozden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kantinler iki türlü işletilir. Birincisi doğrudan okul aile birliği kanadıyla, genelde bu sistem pek görülmez iş yapacak bulunamadığı için. İkincisi ise ihale yoluyla kiralanır. Kantinlerde öncelerde çok ciddi kazançlar yaşanırken son dönemlerde yerine göre ihaleye girecek bile bulunamıyor. Çünkü öğrencilerin en çok rağbet ettiği kola, çikolata, cips, şeker, tatlı, tatlandırıcılı içecek, kızartma içeren fast food ürünleri vs birçok ürün artık yasak. Kantinlerde tabiri caizse artık suya anca müsaade ediyorlar. Ben de tabiki yasak olmasından yanayım sağlıklı olmadığından.

Kantinlerin kira bedelleri İlçe Milli Eğitimlerdeki kantin komisyonları tarafından belirlenir. Muhammen bedel oluşturulup ihaleye çıkılır. Bunda öğrenci sayısı, bulunduğu konum, okul türü vb etkenler göz önünde bulundurulur. Kantin gelirlerinin %3'ü hazineye, %10'u il ve ilçe milli eğitim hesabına aktarılır. Kalan para okulundur. Kantinci elde ettiği kardan bu giderleri öder, kalanıyla geçinir.

Kantinci değilim, kantinci 7 göbek sülalemde hiçbir tanıdığım yok ama işleyişinin böyle olduğunu biliyorum. O açıdan her ne kadar fiyatlar bize çok gelse de ne yazık ki onların da pek çareleri kalmıyor.
Teşekkürler bilgilendirme için