Arkadaşım siz benim yazdıklarımdan bunları çıkardıysanız ne diyeyim ki ? Ben ucuz mu dedim ? Yaptığım karşılaştırmayı neye göre, niye yapmışım iyi okurmusunuz ? Ben pahalı olduğunu konuya açan arkadaşa zaten söylemişim. Okumadan anlamadan yazmışsınız sanırım. Bence de bu kitabi pahalı satıyorlar. Yani aynı kağıt aynı sayfa sayısı obür yayın evi daha ucuza satıyor demiştim.
Icerisindeki bilgilere göre fiyat koymuşlarsa buda yayınevinin bileceği iştir demisim.
Yani siyaset ile bu konunun alakası yok demişim. Siz nasıl anladiniz bilmiyorum.
Ben konuyu gayet güzel anladığımı düşünüyorum. Daha ucuzu var diye verdiğiniz örnekteki kitabın da pahalı olması gerçeğini geçtim, bu şekilde bir karşılaştırma yapmanın içerik itibariyle yanlış olduğunu savunuyorum. Sadece farkımız, siz yayınevinin keyfi bir şekilde yukarıdan fiyat çektiğini ve bunun eleştirilmesi gerektiğini düşünürken, ben -ve anladığım kadarıyla diğer arkadaşlar- bunun sorumlusunun siyaseten yapılan yanlışlardan kaynaklı paranın değer kaybetmesini görüyoruz. Aynı fiyat artışları her sektörde yaşanmasına rağmen, yayınevini suçlu bulup "konunun siyasetle ilgisi yok" demek benim açımdan siyasi bir yorumdur. Hizmet ettiği siyasi görüş bellidir.