@Dereck;

Alıntı yapmaya çalıştım ama site sürekli hata verdi. O sebeple etiketleyerek cevap vermek istedim. Öncelikle katkı sunduğunuz için teşekkür ederim. Bence perfectin ayakta kalmasının sebebi ve en çok tercih edilen yazılım olmasının sebebi aylık ücretli olmasıdır. "Neden?" diyecek olursanız; bir yazılımcı bir ürüne belli bir süre ücretsiz destek verebilir. 1 ay olur, 3 ay olur, en babası 6 ay ya da bir sene olur. Neden? Çünkü o yazılımdan para kazanmıyordur artık. Ama yazılımcı her ay bir üründen para kazanır ise o ürüne sürekli destek verir. Bunun aksini düşünen biri varsa görüşüne katılmıyorum. Bu sebeple biz de aylık kiralama modeli düşünüyoruz.

Ancak biz bir federasyonuz. Derdimiz bu işten para kazanmak değil. Elbette federasyona bir geliri olur bu işin. Lakin ilk amaç (hatta amaç) para kazanmak değil. Yazılımın sürdürülebilirliğini sağlamak. Örneğin bu yazılıma sürekli destek verecek ekibe aylık bir teknik destek ücreti sağlayabilmek, geliştirecek ekibe aylık ödeme yapabilmek gibi...

@onurcanhare;

Katkılarınız için teşekkür ederim.