ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
isvicre'de yasayan bir gurbetci olarak arkadaslar "avruba batiyi, millet ac, sokakta yatiyorlar, ekmek bulamiyorlar, bizi acayip giskaniyorlar"..

isin sakasi bir yana, dogu blogu ülkeleri haric kalan ülkelerin hemen hemen hepsi türkiye'ye ekonomik ve sosyal rehaf seviyesi olarak 1000 basar.. Türkiye'nin potansiyeli cok fazla aslinda ama yönetim kadrosu kötü oldugu icin bu potansiyel kullanilamiyor, yoksa gelismis avrupa ülkelerindekiler über zeki degil.

Genelde teknoloji, araba vs ürünler ucuz oluyor.
Her hangi bir siyasi parti ve siyasi amaçla yazmıyorum. Toplumumuzun yanlışları, sorunları ve eksiklikleri yönetim ile oluşabilecek veya düzebilecek türden değil.

Doğru dürüst kazandığından isteyerek sorumluluk sahibi bir şekilde vergi vermeyen
Yaşarken birbirimize doğru değeri vermeyip kaybettiklerimize o değeri veren insanlar olarak
Gündelik hayatta birbirine bir çok olay, durum ve sırada birbirine saygı duymakta zorlanan
Yaşı büyük olanın mutlak doğruyu bildiğini, yaşı küçük olanın bir çok haylazlık ve kural tanımazlıkta rahat bırakılıp sonrasında psikolojik veya fiziksel şiddet ile yola sokulduğu
Konu-komşusu, akrabaları - tanıdıkları ile refah / zenginlik / başarı yarışına giren
Üniversiteleri, eğitim kurumlarını rahat masa başı iş mantığıyla tercih eden
En iyi üniversitesinden en sıradan üniversitesine kadar okurken bir iş yapıp köşeyi dönme, devlete kapak atıp rahata erme, sadece yurt dışına yerleşerek rahata erebileceğini sanma
Benim politik, dini ideolojilerim mutlak doğrudur diğer hepsi yanlıştır düşünceleri
Bir iş veya güzel bir şey ya benimdir ya benim akrabalarımdan birinindir yada bir yakınımdan birinin olmalıdır düşüncesi
İç piyasadan parayı kazanıp ithal ürünlere gömme hayalleri ile dolu bir toplumda doların, euronun 1 TL olabileceğini hayal etme
Devlete vereceği en az vergi ile devletten en fazla ve en süper hizmetleri bekleme hatası. ( Ki sosyalizmin ve komünizmin "tek başına" başarısızlığı çok defa kanıtlandı. )

Gibi bir çok kronik, ciddi sıkıntımız varken bunu tek başına değiştirebilecek bir siyasi parti olamaz. Bu siyasi partilik bir iş değil. Başarılı büyük bir psikolojik, psikiyatrik heyet ile ciddi bütçeli bir çalışma gerekiyor. Eleştirdiğim bir çok yanlışı bende misli ile yapıyorum bu arada ne yazık ki.