Kesinlikle hocam katılıyorum. Orada ingilizce diwye belirtme nedenim TR'de örneği olmaması. İnkâr edilemez bir gerçek var ki otoriter blog sayımız çok ama çok az. Seo blogları bile (diğer dillere kıyasla konuşuyorum) otoriter değiller aslinda. Yani elbette zorlu rekabetler var ama demek istediğim tam anlamıyla böyle vay be adamlar yapmis diyeceğimiz proje çok az. Webmd, howstuffworks veya wikihow.com gibi sağlam kalite kokan projeler bizden çıkmıyor maalesef. Buzzfeed'ten esinlenilmiş bir proje olarak bir tek onedio gerçekten herkesin bildiği bir site. Hani her hangi birine sorsan (sektörden olmayan) çok çok az sayıda belki 1-2 tane zar zor site adı söyleyecektir.
Evet, özgün içerik yok çünkü. Sağdan soldan yazıları alıp kelimelerin yerlerini değiştirince özgünlük testinde orijinal olduğu gösterilir ama özgünlük o değil halbuki. İnterneti para kazanmak uğruna çok kirlettik, çöplük oldu resmen. Mesela bilgi konusunda vikipedi var iyi ki, gerçi onu bile backlink için manipüle ediyorlar ya neyse 😂 Bizzat Türklerin yaptığı gerçekten proje denebilecek bir şey? Pek görmedim. Ha ekşisözlük olabilir, gerçekten zamanına göre proje denilebilecek güzel bir girişimdi.