TÜRKİYE'DE AYNISINI YAŞAYAN BAŞKA BİR İNSAN BULAMAZSINIZ

Geçen sene mart ayında 1998 model bir araç satın aldım. Araba bana keyif veriyor çokta yakmadığından her gün farklı ilde geziyorum. 9 ay boyunca aksesuar hariç saniyeye gitmeden gezdim ve yaklaşık 23 bin km yaptım. Çok şükür hala arabada tık yok.

Arabam antifirisiz kullanılmadığı için soğutma suyu kirli gözüküyordu bende ustaya götüreyim içini temizlesin antifiriz eklesin diye götürdüm. 1 saatlik işlemin sonunda aracı sanayiden çıkardım eve geldim. Gece olunca kafayı koyup uyudum. SAbah aracı çalıştırdım bende biraz sert kullanırım basıyorum hafif hafif hararet yaptı eyvah dedim japon arabası hararet gördü ise vay halimize ustama götürüm böyle böyle ustam hararet yaptı su eksiltmiş dedim. Fan muşuru baktı sorun yok fan açıyor arç bir şey bulamadı. Biraz daha gez gel dedi yaparsa hararet birdaha gelirsin dedi. 1 gittim 2 gittim araç hararet yapıyor bulamadı sorunu. Allah belanı versin dedim çıktım. Başka ustaya götürdüm devir daim borusu paslanmış antifreez de delmiş saolsun. Devir daim borusunu değiştirdik. 200 250 tl bir para gitti. Baktım hararet devam ediyor usta dedi conta yakmış ust kapak açılacak. Ben arabadan anlayan birisi o zamanlar değildim ustaya teslim ettim. Dediği parçalar tek ust kapak saplama ve conta takımı idi aldım araç yapıldı. rektefici usta idi parça idi 1500 tl oyle gitti. Aracı basladım kullanmaya 2 saat sonra hararet yine yaptı usta dedi yan sanayi contadan olmustur. Bende inandım ( yan sanayi conta hararete dayanıklı değildir bir hararette yanar. Hararet yapmaması lazım arabanın düzgün usta yaparsa zaten hararette yapmaz yan sanayi conta) Bende bu sefer aldım aracı 1 ay gezdim hararet ile en son dedim samsunda olacak iş değil aldım arabayı hem bursada yaptrım dedim hemde 2 3 hafa kalırım dedim 800km o halde araç bursaya gitti. Aracı gösterdik ustalara biri radyotor diyor birisi conta diyor 2 haftada 50 usta gezdim. En son iyi bir usta buldum ust kapak yapılacak baştan dedi iyi dedim yap. Devir daim, radyotor, termostat, conta ozel kestirdim bu sefer kalın conta yaptırdık arabayı. Teslim aldım araba mükemmel, gidişi bile değişmiş basıyorum kafa kaldıracak Test ederken arabayı kavşakta istop etti .D yağ oışıpı yaktı ustaya götürdüm usta böyle böyle .D araba yağlama yapıyoır sorun yok dedi .D düzelir dedi iyi dedim eyvallah araba akşama yatak vurmaya başladı o ustayada parçadır odur budur 2200 tl para gitti. Araç yatak vurunca usta dedi biz yogunuz senin sorun bizi aşar dedi. Ust guclu geldi dedi alt kapak gucsuz kaldı dedi yağ basıncını ayarlayamıyor al dedi baska yerde yaptır. Usta oyle diyince ben zaten çıldırmısım yerde duran profili aldııgm gibi başladım saldırmaya önüme kim gelirse. şikayetçi oldu bunlar oraları anlatmaycam. 1 2 hafta yattı aracım aldım arabayı bir öneri üzerine baska ustaya bu sefer motor yaptırmaya Motor komple sokuldu yağ pompam kırılmış araç yağlama yapmadıgı için motor yiyor. 3500 TL parçaay verdim ust kapak aldı mbirde diğer ust kapakda taşlanacak yer kalmadı artık 3000 ustaya - 1500 rekteficiye verdim arac 3. hafta çıktı saniyeden.

YENİ GELEN YAĞ POMPASIDA ARIZALI ÇIKTIĞI İÇİN ARABA BİRDAHA MOTOR YEDİ VE KİMSE ÜSTÜNÜ ALMADI SUÇU. PARÇACININ CAMINI KIRDIM USTANIN KALAN PARASINI VERMEDİM. REKTEFECİYİ BULAMIYORUM BULURSAM ONUNLADA İŞİM BİTMEDİ. ARACI MOTORSUZ 27 BİNE SATTIM 15 BİNLİRASI İLE PC TOPLADIM GERİ KALANI İLE BORCUMU ÖDEDİM. ALLAH KİMSEYE GÖSTERMESİN