Öncelikle Kuran-ı Kerim’de yazmıyorsa sıkıntı yoktur demek doğru bir tabir değil. Nitekim Haşr 7’de “Peygamber size neyi verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa da ondan kaçının.” yazar. Bundan hareketle hadis-i şeriflerinde amel etmede bir kaynak olduğunu anlarız. Bir kaç post önceki arkadaşında dediği gibi kıyas durumlarına da bakılır. Verilen fetvalara da gelecek olursak; Alimlerin hepsinin Allah korkularına sahip olduğunu ve fetva vermenin kendilerine ne kadar sorumluluk atfettiklerini bildikleri için gerçek anlamda hiç bir alim gelişi güzel beyanda bulunmazlar.

Ek olarak ben kimin ne fetva verdiğini bilmiyorum. Sadece böyle meselelerde bizlerin gayri ihtiyari beyanda bulunması doğru olmaz.

Bir de böyle konuların sorulacağı yer zannediyorum daha yetkin yerler olmalıdır. Çünkü böyle konuları bir webmaster forumunda umuma sorduğunuzda, orada buna cevap veren herkese bir sorumluluk düşecektir.

(Son olarak konu dışı fakat dindarlığını öne çıkaran kişilerin / kurumların /bankaların / şirketlerin vs. yaptığı yanlışlar ancak kendilerini lekeler. Bu yerlere olan nefretiniz-kininiz sizleri İslam’ı aşağılamaya çalışmaya veyahutta dalga konusu etmeye götürmesin.)

Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir hakkıyla bilendir.