ülkemizde ne yazık ki kendinden başka hiçbi canlıya saygısı/sevgisi olmayan insanların sayısı hiç az degil.ben yıllardır esnaflık yapıyordum,dükkanın ününe sürekli mama ve su bırakıyorum.önce belediye işcileri gelip almaya/atmaya başladılar uyarınca nerdeyse hiç almaz oldular.sokakta degil,millete engel dedil,dükkanımın önü.ama yıllarca öyle insanlar gördüm ki aklım şaştı ; yoldan geçenler,yolunu degiştirip suyu ve mamayı yere döküp gidiyor.esnaflar içine pislik atıp gidiyor ki çöp onlara daha yakın bu kaplardan.adamlar erinmeden gelip çöpe degilde daha uzaktaki bu kaplara atıyorlar.esnaf komşular sürekli zaten paran mı çok,kendine baktın da bunlara mı para harcıyorsun gibi sürekli ugraşırlardı.paran çoksa onu besleyecegine gel beni besle diyen esnaf komşum vardı...en çok şaşırdıgım şeyse bikeresinde kediye verdigim yemegi alıp agzına atandı.yolun kenarında yemek yiyen kedinin önünden salamı alıp,agzına atmak nedir arkadaş

öyle bi hale geldi ki olay,bi kedinin önüne mama döküyorum sonra bitirmesini bekliyorum ki gelip birisi hayvanı tekmeleyip yemegini dökmesin hatda yemegini çalmasın diye.
hayvanları sevmeyebilirsin,korkabilirsin,igrenebilirsin vb biçok şey olabilir.ama bu insanlar,kendine bi faydası olmayan herşeye zarar verme kafasındalar ne yazıkki.sevmezsen sevme ama zarar verme bari arkadaş...
en iyisi saglam,çıkaramayacakları bişey yapmak yukarıdaki arkadaşlarında dedigi gibi.eger para için yapıyorsa onla ugraşmaz.şerefsizlik peşindeyse,hiç eirnmez ve gelir o betonuda kırmaya ugraşır.en azından amacı anlaşılır sonuç olarak