Annem, babam,ablam, 8 ve 14 yaşlarındaki yeğenlerim, eşim ve 1 yaşındaki bebeğimiz covid geçirdi gerçekten zor bir süreçti. Annem(Sinovac aşılı) ile ablam (aşısız) 1 hafta evde sonrasında ağırlaşıp zatürre olunca 2 hafta hastanede yattılar. Ben Biontech aşı olmuştum bende belirtiler olmasına 3 kere test yaptırdım hep negatif çıktım. Bu süreçte 1 yaşındaki bebeğimiz ile ben ilgilenmeye çalıştım ancak annesinden ne kadar uzak tutmaya kalksak bile hastalık ona da bulaştı hastaneye götürdüğümde 40 derece ateşi vardı aşırı halsiz ve iştahsızdı 3-4 gün bu şekilde zorluk çekti sonrasında iyileşti çok şükür. Hayatımın en zor haftalarıydı elimden gerçekten bir şey gelmiyordu bebek suratıma, gözüme vs öksürmesine rağmen hasta olmamıştım, 1 gün sırt ağrısı+ateş oldu sonrasında öksürük devam etti ama negatiftim şimdi 3 ay geçti bende o dönemden kalan öksürük için doktora gittim o zaman temiz diyorlardı şimdi ilginç bir şekilde bronşit teşhisi koydular tedaviye rağmen hala öksürüyorum. 3-4 gün sonra tekrar hastaneye gideceğim.
Kesinlikle C vitamini+D Vitamini+ Çinko kompleksi tabletlerden internet veya eczaneden alıp kullanın. Çiğ kuruyemiş (fındık, badem ve ceviz), bol bol meyve tüketin. Olabildiğince çocukla temastan kaçının 1 dk bile bazen bulaşmaya yetiyor. Sürekli camları açıp havalandırın evi. Maskenizi çıkarmayın bu süreçte maskeyle uyuduğum zamanlar bile olmuştu. mümkünse tek kullanımlık mutfak malzemeleri kullanın. Kendinizi yoracak ev işlerinden sakının. Çocuğa bulaşmaması için temas ettiğiniz her yere kolonya/dezenfektan sıkın.
Bu zor günlerde moralinizi yüksek tutun, eşinizin ve çocuğunuzun da öyle olmasını sağlayın, umarım kısa sürede iyi olacaksınız.