20 tane Chrome sekmesi açıp forum tanıtım çalışmasını manuel yapmakla bunu ThemaPoster gibi alanında lider bir programla yapmanın arasında hiç bir fark yok.
Önemli olan sizin de belirttiğiniz gibi çalışmanın yapılacağı kaynakların kalitesi.
Diğer yandan insanlarda şöyle bir algı da var; 50 Forum Tanıtımı, 100 Forum Tanıtımı gibi rakamlara takılıyorlar.
Semrush'un Backlink Audit adında bir aracı var, buraya anahtar kelime ve rakip site adreslerinizi yazdığınızda araç size backlink tavsiyesi veriyor.
Forumlar için konuşuyorum yine; Donanımhaber, R10, Technopat, ShiftDelete, Chip vs gibi alanında lider forumların araca girdiğiniz anahtar kelimeler neticesinde direkt linkinizi bırakabileceğiniz url'ler araçta listeleniyor.
Yapılan bu backlink çalışması alakalı kaynaklardan Forum Tanıtımı ile backlink alma yöntemi ki en iyi Forum Tanıtım çalışması aslında bu.
Forumda benimde satışını yaptığım çalışma dahil olmak üzere yapılan tüm çalışmalar salt backlink çalışması, bunlarında çıplak URL ile yapılması gerekiyor.
** Forum Tanıtım, Forum Tanıtımı ve benzer kelimelerde Google'da birinci sırada olmakla birlikte 2013'ten beri bu işi yapan bir kişi olarak bu tavsiyeleri aktarıyorum.
Verdiğim örnekleri Forum Tanıtımı çalışması üzerinden verdim bu aslında tüm yöntemler için geçerlidir.
Wikipedia'nın MS uzantısından alakasız bir sayfadan backlink almak ile direkt sektörünüzle alakalı bir sayfadan backlink almak arasında da ciddi bir fark var.
Yine en iyi backlink etkileşimi olan, indexlenebilir ve hit getiren backlinktir.
Donanımhaber'e o kadar çok link bıraktım ki günde +10 kişi donanım haber üzerinden sitemi ziyaret ediyor.
Toparlamak gerekirse, faydası oldu mu, teknoloji ile ilgili girdiğim bazı içeriklerde Donanımhaber, Chip gibi forumların sıralama olarak altındayken zamanla bıraktığım linkler neticesinde ilgili siteleri geçtim.
Örnek bir sıralama.