Empat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üçüncü taraf scriptlerin etkisini azaltmak için JS'leri geciktirmek en etkili tek çözüm. JS'leri defer yapabilirsiniz ama puanları, core web vitals değerlerini ve hızı geciktirmek kadar yükseltmez. Faydası geciktirmeye oranla düşüktür.

WordPress Hız Optimizasyonu hakkında ücretsiz bilgi edinmek için 30'dan fazla başlık ve açıklama içeren, optimizasyon konusunda birçok sorunun yanıtını bulabileceğiniz eğitici blog makalemi okuyabilirsiniz: https://www.onurozden.com.tr/wordpre...-optimizasyonu
Optimizasyon konusunda sıkıntım yok teşekkürler. Yıllardır ilgilendiğim bir alan. Zaten adsense dışında puanlar ve hız full durumda. Bütün js ler defer durumdaki hali bu zaten hocam. Geciktirmede de mobilde %100 e ulaşıyorum da politika ihlaline sebebiyet verecek şeylere sebep oluyor. Hoşa gitmeyen durumlar var.

Tufan1903 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Wp rocket kur erteleme özelliği var. Reklamlar sitede hareket edince açılıyor bu özelliği kullanırsan site ilk girişte hızlı açılır. Bu da hız skorlarını yüksek gösterir
Evet benim aradığım da reklam kodları için lazy loadbama litespeed kullanıyorum bütün altyapıyı değiştirmem bunun için. Ayrıca rocket ücretli bir eklenti. Ücretsiz ve köklü değişiklik gerektirmeyecek yollar arıyorum.