Öncelikle kendi hikayemi anlatayım insanlar neden iş beğenmiyor öğrenmiş olsun PATRONLAR !
Maddi olanaksızlıklar nedeni ile eğitimimi bırakıp iş hayatına erken atıldım 18 Yaşımda başladım bi cafede komi olarak çalışmaya Günlük 5 TL alıyorudum Yıl 2012 Bahşiş alırsam yövmiyemi alamıyordum mecburdum çalıştım.
Ardından Manavgatta bi otelde barboy olarak işe başladım Asgari ücret ile konaklama filan da vardı lojman sezonun ortasında 1 hafta boyunca 12 saat izinsiz çalıştırdılar mesai dedik ne mesaisi bu işletme hepimizin dediler. Sustum sezonu bitirdim kapının önüne koydular.
Bu sefer Belekte güzel bir otelde sezonu bitirdim kışın askıya aldılar yazın gel dediler dedim YETER.
Kredi borcum vardı işssizdim iş başvurusu yaptığım bir AVEA bayisi o zaman AVEA'dı asgari ücret alacaksın ancak 500 tl si elden geri ödenecek sabah 9 akşam 9 dedi görüşmeyi yapan kişi.
Teşekkür ettim gittim bimden poşet çay kahve aldım evden termosa sıcak su koyup karton bardak ile çıktım Antalya Konyaaltı sahiline sırf sigara paramı ve kredimi karşılamak için. 4 ay çalıştım arada Palyaçoluğa gittim ağlaya ağlaya arada noel baba oldum. Sırf 3 kuruş için bu süreçte iş görüşmelerim devam etti bi hava yolu şirketinin tüm mülakatlarını geçtim kabin memurluğu için bana asgari ücret günlük 16 saat çalışacaksın dedi. Tüm örnekleri vermiyorum konu uzamasın diye İŞ BEĞENMİYOR DEĞİLİZ KÖLELİĞİN KALKTIĞINA İNANIYORUZ.
Sonunda ne mi oldu devlet dairesinde memur oldum üniversitemi bitirdim. 2. üniversitemi okuyorum yaşım 28 hala pes etmedim Yüksek lisansımı yapacağım. İngilizce ve Rusca biliyorum. İnsani şartlarda yaşamaya çalışıyorum .