Annem yattıktan sonra geceleri burnu ve boğazı kuruduğu için bir buhar makinesi arayışı içine girdim. Piyasa da çok fazla marka ve model var ama çoğunda aynı sorun var. Kısa süre içerisinde su haznesi yosun tutuyor. Birde bir çoğu etrafına şarıl şarıl su damlatıyor.
Epeydir araştırırken Derma'nın buhar makinesini gördüm. Katlanabilen bir yapısı var. İsterseniz haznesini yukarı çekiyorsunuz boyu daha da uzuyor. Kapatınca aşağı doğru itiyorsunuz hazne yerine giriyor. Böylece her yere sığıyor.
Hazne aşağıdayken buhar aşağıya doğru süzülürken, yukarıda olduğunda buhar daha yükseğe çıkıyor.
3 farklı buhar püskürtme seviyesi mevcut. Küçük orta ve büyük. Eğer sabit nem ayarlamak isterseniz de düğmeye dokunarak nemlilik oranını %65 olarak ayarlıyorsunuz. Ortam nemi düşükse nemlendirici en yüksek kapasitede çalışıyor. Ortam nemi bu değerden yüksek ise nemlendirici en düşük kapasitede çalışıyor.
2 ile 12 saat arasında zaman ayarı yapabiliyorsunuz. Sonrasında otomatik kapanıyor. İsterseniz de süresiz çalıştırıyorsunuz.
Saatlerdir çalışmasına rağmen ne makine üzerinde nede etrafında tek damla ıslaklık oluşmadı.
Hazne içerisinde uçucu yağ koyacağınız bölüm de var. Alırsanız kesinlikle suyun içerisine yağ katmayın. Sarı bir kapak var oraya dolduracaksınız.
Şu ana kadar yosunlaşmaya şahit olmadım. 2 güne bir suyunu değiştiriyorum. Mutlaka kullanırken kendinizden en az 1 metre uzağa koyun. Ve mümkünse yüksek bir yerde olsun. Böylece nem yukarıdan aşağı gelerek daha fazla nemlendiriyor odayı.
https://www.trendyol.com/deerma/f235...chantId=106458