Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başlıkta pek bir şey anlatamadim ama ben bu sene üniversiteye giriş yaptım ve önce okumuş abilerden akıl almak istedim ve bir kaç soru sıralayacagim şimdiden yanıtlayanlara teşekkür ederim.
1-Şu an basvura bileceğim ve çıkma şansı yüksek olan burslar var mıdır?
2-ikinci öğretim okuyacağım için online bir iş yaparak nasıl para kazanabilirim (bunu önceden yapan var mı?)
3- Okulda şuna şuna dikkat et ya da şu çevrede şunları yap diyebileceğiniz bir öğüt var mı?

Bu arada okulum Giresun güre de ilk ve acil yardım şimdiden teşekkür ediyorum.
1-Şu an basvura bileceğim ve çıkma şansı yüksek olan burslar var mıdır?
Üniye başladığınızda bir sürü burs göreceksiniz zaten hepsine başvurabilirsiniz. Ortamdaki arkadaşlarınızı da takip edersiniz. Genellikle burs çıkmıyor. Burs almıyormuş gibi plan yapın siz gene de.
2-ikinci öğretim okuyacağım için online bir iş yaparak nasıl para kazanabilirim (bunu önceden yapan var mı?)
İkinci öğretimi bilemem ancak ünide çalışabiliyorsunuz. İlk sene aldığınız excel vs bilgiler de olacaktır. Üniversite çalışacak birilerini arıyor masabaşı kolay işler. Arkadaşım bizzat girdi. Onun dışında marekter part time çalışacak öğrenci arıyor.
3- Okulda şuna şuna dikkat et ya da şu çevrede şunları yap diyebileceğiniz bir öğüt var mı?
Vizelere dikkat bir de kolay görünen dersten korkun. Zaten üni liseye göre biraz daha soğuk.