Volkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada tek bir değişkeni kontrol ediyorsunuz. Birden fazla kontrol yok bu nedenle aşağıdaki gibi olmalı.
Söz dizimiyle alakalı siz sanıyorum HTML içine gömüyorsunuz.

<?php foreach ($category_explodes as $category_explode):
     if ('category_url' === $category_explode):  ?>
    Aynı ise yazdırılacak.
<?php else: ?>
    Aynı değil ise yazdırılacak.
<?php
    endif;
endforeach;
Bu durumda "Aynı değil ise yazdırılacak." kısmı her türlü yazdırılıyor. Acaba array içerisindeki 1. değer eşleşmese bile 2. değer var diye null olmuyor da o yüzden mi çalışıyor?

ZEON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne yapmak istediğinizi yazın, kodu ne için kullanacaksınız, ona göre çözelim.
Wordpress'e ilk defa tema yapmaya çalışıyorum, PHP'yi de yaparak öğreniyorum. Kontrol paneli için BURADAKİ iki seçeneği ekledim. Kontrol kodlarını aşağıya ekliyorum ve array içerisinde "category_url" ile "author-url" var, seçili olduklarında bu değerler yazılıyor. seçilmediğinde ise ikisi de anladığım kadarıyla ayrı ayrı null oluyor.

Diğer tarafta ise 2 tane alan yapmam gerekiyor, biri kategori biri yazar ismini eklemek için. Bunlarda sıkıntı yok ikisi de hazır ancak hangi durumda hangisi çalışacak orada takıldım kaldım. Disable Category URL seçildiğinde category_url geçerli oluyor ve sadece kategori ismini çektiğim kod yazılıyorken seçili olmadığında array'ın 1. değeri null dönüyor, bu durumda ise kategori isminin url ile birlikte çalıştığı kod yazılıyor.

Panel Kodları:
   $wp_customize->add_setting( 'laura_home_page_url_disable',
      array(
         'transport' => 'refresh',
         'sanitize_callback' => 'laura_text_sanitization',
         'default' => 'author-url'
   ));
   $wp_customize->add_control( new Laura_Pill_Checkbox_Custom_Control( $wp_customize, 'laura_home_page_url_disable',
      array(
         'label' => __( 'Choose The URLs To Be Disable', 'laura' ),
         'description' => __( 'This feature disables the URL on the home page so clicking it will not take the user to the relevant page.', 'laura' ),
         'section' => 'laura_home_settings',
         'input_attrs' => array(
            'fullwidth' => true,
         ),
         'choices' => array(
            'category_url' => __( 'Disable Category URL', 'laura' ),
            'author-url' => __( 'Disable Author URL', 'laura' ),
         )
   )));