SerhatUner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tarz konuya benzer bir konuyu bizde yaşadık, dayım kiraya verdiği evini kira gecikmeleri yüzünden içerideki kiracıyı atacaktı, avukatına verdi 1 hafta sonra polis ve avukat eşliğinde gidip çilingire kapı açtırıldı ardından evi rezil bir halde buldu eve zarar vermiş, umarım anlatabilmişimdir?

Yasal yolu budur "hiç bilmiiyosun madem ara 155 i deki kiracım çıkmıyor bir ekip gönderinde evi boşaltalım ne diyecekler sana *" 155'i aradığında eğer müdahale edemeyeceği bir şey bile olsa olay yerine intikal etmek zorundadır, kontrol sağlamak zorundadır.
En basit örnek 2 gün önce gece 11'de olaylı bir mahalledeydim, 155'ten biri ihbar vermiş kavga var diye. oturuyordum ve 3 polis arabası arka arkaya yanıma geldi burda kavga oldu mu diye bana sordu, kavga sesleri duymadığımızı 45 dakikadır burda olduğumuzu söyledim, buna rağmen 3 polis arabası gelmiş anlatabiliyor muyum?
Sana 155'in kardeşim biz buna bakamayız gibi birşey deme lüksü yoktur...
Dostum anlamamakta ısrar ediyorsun. Polis elbette olay yerine intikal eder ama işlem yapmak için belli şartlar vardır. Dayının kiracısı, dayını şikayet etseydi o zaman neler olurdu? Hiç düşündün mü? Ayrıca polis ve avukat eşliğinde gittiyse olay sadece kirayı geciktirme değildir, malıma zarar verdiğinden şüpheleniyorum gibi bir şart da söylemiştir. Öncesinde protesto çekmiştir. Kira kontratı yoktur falan... Onun dışında noterden protesto çekmeden evden çıkartamazsın.
Olaylı mahallede, yapılan ihbara elbette polis gidecek, hele oranın olaylı olduğunu biliyorsa 3 araç yollaması da normal. Verdiğin örneklerin konuyla alakası olmadığı gibi davranışların (bıçaklı silahlı vs) kendisi kanunlara uygun değil zaten.
Neyse sen kiracına kaba kuvvet davran, İnşaallah işi bilen bir kiracıya denk gelirsin de kaba kuvvetin nelere yol açtığını görürsün.
Konu sahibi arkadaşa da nazikçe uyarayım, bu yol, yol değildir. Hukuki işlemler dışında iş yapmayın, başınıza iş açarsınız. Ayrıca eğer sadece 10-15 gün geç yatırıyor, başka sorunu yoksa olayı uzlaşmayla çözmeniz en doğrusudur.