Geçen yıl bir forumdan bir koli ucuz meyve almıştım. İçinde armut şeftali erik vardı. Çoğunu çöpe dökmek zorunda kaldım. Dış görünüşü plastik gibi kusuesuz düzgün. Ancak lezzeti kokusu plastik gibi iğrenç.
Küresel gıda vs genetik firmaları Ticarette kolaylık olsun bozulmasın diye meyvelerin yapısını 100 yılı aşkın süredir bozuyorlar. Marketlerden aldığımız birçok sebze meyve doğal değil.
Bunlar bir taraftan geleneksel tarımı iflas ettiriyor, çiftçiyi bitiriyor. Diğer taraftam küresel tarım holdingleri oluşturuyor. Bunların insana verdiği zarar dolayısıyla kanser otizm vb birçok hastalık çığ gibi büyüyor.

Tarım gibi ilaç endüstrisi de ÖLDÜRMEYEN -SÜRÜNDÜREN bir strateji ile yıllardır DEVLE TBÜTÇELERİNİ AŞAN servetler kazandılar. Ve aynı zamanda insanları ilaç bağımlısı yaptılar.
Sektörde GERÇEKTEN İYİLEŞTİREN İLAÇ oarnı kaçtır bilmiyorum. Ama YAN TESİRLERİ açısından insanları öldürmeyip süründürdükleri kesin.

KÜRESEL GIDA VE İLAÇ MAFYASI hakkında sayısız makul ve güçlü haber kaynağı kitap var.
Ancak bunları eleştirdiğimizde hemen bizi KOPLOCU diye yaftalıyorlar.

Bundan dah 20 yıl önce de LÜKS OTELLERDE DOKTOR TOPLANTISI YAPIP ilaç satışı için doktorları İKNA EDEN ilaç firmaların ıherkes biliyor. Sektör bu durumdayken KOMPLOCU diye yaftalamak ne kadar adil ve dürüstçe. Her ülkede birçok doktor AVANTA İÇİN bazı şirketlerin bazı ilaçlarını özellikle yazmıyor mu?

Aşılara doktorlara tıp ve gıda sektörüne SONSUZ GÜVENEN insanlar son bir örnek vermek istiyorum.

Alıntı
Sanırım Kastamonu’da geçiyordu hikâye. Adam köylülere diyor ki, “Aman bu mantarı yemeyin, öldürür.”
Köylüler adama bakıp tartıyorlar; gelmiş İstanbul’dan, öncesinde de 20 yıl İsviçre’deymiş… “Bizim buraların mantarı. Sen bilmezsin. Biz bundan her gün yiyoruz bak, gör sapasağlamız” diyorlar.
Bizimkisi soruyor, “Peki sizin ailede böbrek hastalığından ölen var mı?”
“Bizim bütün sülale ondan gitti. Bizde genetik.”
“Yok sizin genetik sağlam, tüm nedeni o zararsız gördüğün mantar!”
Çünkü mantar asla ‘hemen öldürmüyor’! En insaflısı belirtilerini 12 saat sonra belli ediyor; karaciğer ve böbreğe çalışıp yıllar sonra öldüren var. Bu yüzden tanımak gerekiyor.
Örnekte olduğunuz gibi bugün yediğiniz ama sizi öldürmeyen mantar on yıl sonra etkisini gösterebiliyor. Yıllarca belirti göstermediği için insanlar zararsız zannediyor.

Peki sormak istiyorum. Yıllarca tüm dünyayı sömürüp devletlerden bile zengin olantıp-ilaç şirketlerine ne kadar güveniyorsunuz? Aşının içine neler kattıklarını biliyor musunuz?