bycida adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam o zaman işçi kısmı nasıl iş bulacak işçinin haklarını veriyorsan tefe tüfe oranına göre maaşını veriyorsan ki bu en az 5000 TL olması lazım bu şartlarda bu durumdan işçi hem evine ekmek götürür hemde işveren işçiden yararlanmış olur
Hocam maaşları patronlar, işçiler ve devlet belirleyemez, ülke ekonomisi belirler. Yani işçinin hak ettiği bu deyip maaş verme lüksün yok, örneğin hindistanda adamlar ayda 50 dolara çalışıyor, bu adamlar en az 200 dolar almalı diyemezsin çünkü öyle bir parayı verebilecek üretim yok ülkede.
Maaş artırımlarının sonuçları olur, misal bugün asgari ücret 5000 TL olsa, eğer piyasa bunu kaldıramayacaksa ki öyle olduğu kesin, enflasyon şişmeye ve işsizlik oluşmaya başlar, hatta şuan ödenen 2800 TL asgari ücret bile ekonominin ödeyebileceğinden yüksek bir ücrettir, haketmiyor vs gibi kimse algılamasın ben olayı sadece bilimsel açıdan değerlendiriyorum.

Kapitalizm konusuna gelirsek, eğer gerçekten işçiler haklarını alabiliyorlarsa ve refah içinde yaşayabiliyorsa benim için dünyanın en iyi sistemi. Çünkü sistem sizden ufak bir kesinti karşılığında zengin olma vaadi sunuyor.