Candede adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. sınıfa başlayan yeğenimin sınıfı 40 kişi. her birinden yıllık 2 top kağıt aldılar. Akabinde de öğretmen vs seçmek için bağış adı altında 200 tl topluyorlar. Bir de dezenfektan için para topladılar. 80 top kağıt bu okulu yıllarca götürür, 1 . sınıftaki çocuğa da zannetmiyorum hiç durmadan konu için föy bastırıp o kağıtlardan fotokopi yapacaklar. Okullar ticarethaneye dönmüş durumda. İlkokul sıraları kötüyse öğretmenler çizdirmicek ahşapları karalatmayacak. Öğretim hayatı bile paraya vurmuş. 292 tl den fatura kestirilip 250 ye iş bitiredebilir ki satın alma kısmından haberiniz yok. Kim ne koparırsa derdinde. O kadar vergi ödeyen millet işte bu yüzden ödüyor. Sıra parası vermeyelim diye. Bu yoklukta o kadar masraf icinde neden öğrenci velisi anlamak zorunda? Komik olmayın.
Bir okulda 1 ay idarecilik yapmanızı öneririm. Eminim siz başarılı olursunuz. Çünkü bütün okul müdürleri nasıl velilerden koparsak da ceplerimizi para ile doldursak diye düşünüyorlar.
Sizden aldıklarıyla yiyip içiyorlar hocam. Siz olayı çözmüşsünüz. Tebrikler. Yukarıdaki söylediğiniz her şeyin bende birer sayfa cevabı var lakin, daha fazla yazıp da "Komik olmak" istemedim.