Merhaba,
devlet üniversitesinde ücretsiz okumak varken neden özel bir üniversite istiyorsunuz? Çok kaliteli, kaliteli olduğu kadar da pahalı üniversiteler de var tabi ki ama bunlar için ya dahi, ya da çok zengin olmak gerekli; bu üniversiteleri hariç tutarak söylüyorum.
Meslek lisesinde okuyor çünkü, orada görülen derslerle bırakın hukuk fakültesini, 4 yıllık normal bir üniversite kazanmak bile zor. Benim zamanımda son sınıfta üniversite sınavına yardımcı olsun diye seçmeli matematik dersi koymuşlardı, hoca 1 yıl çarpım tablosu öğretmeye çalıştı

Çocuklar onu bile bilmiyordu, e onlar geri de olunca hoca ilerleyemiyor. O dönem bir tek ben üniversite kazanmıştım hatta barajı geçen bir tek bendim.
Özel üniversiteler çoğu zaman daha iyidir. Öyle devletteki gibi slayttan okumalar, profesörün derse gitmeyip derse araştırma görevlisi göndermesi gibi durumlar yaşanmaz. Yaşanırsa direkt kovarlar, o yüzden özeller harika. Keşke durum olsaydı da özel üni de okuyabilseydik. İştee konu sahibinin tam olarak sorduğu da bu. Hukuk gibi pahalı bi bölümde okuyacak parayı bulmak kolay değil. Yıllık en az 30-40 bin istiyorlardır. Ki mantıken o puanı kazanamayan birisi parasını verip özele gitse bile bölümü bitiremez kolay bi bölüm değil çünkü. Tıp da öyle, sadece parayı verip okuyayım bölümleri değil. Ayrıca özel de bile çok puan istiyorlar.
Özetle, ders çalışıp burs oranını artırmaktan başka yol yok. Yıllık 50 bin özel okula verecek kazanç olsa, o parayı nasıl kazanabileceğinizin tavsiyesini verecek olsak zaten biz yapar ve okurduk (: