Watere adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cironuzu hesaba katarak yapınız. yanı senelık 500 bın ustunde ıse lımıted en basta kurmanız sızı masraftan kurtarır. ama 500 bın altında ıse sahıs kurmak daha kolay olur.
sahıs sırketler cok kolay kapanır lımıtedler kapanısları bıraz uzun surer.
ıkısı arasında farklılıklar vardır en dogru mantık ıse bır muhasebecıye sormanız daha dogru olur.
sadece benım tavsıyem cıronuza gore hareket edınız. hersey ufakla baslar bugun sahıs sırketı 500 -1000 tl arasında acılıyor ufaktan baslayınız onunuzu gordukce buyutursunuz. ama burda cıro cok onemlı
Ciromuz söylediğiniz miktarların altında fakat amaç aslında tüzel kişilik kazanmak. Kuruluş maliyetleri vb konusunda birebir muhasebecim ile görüşme sağladım lakin bu tip soruları doğrudan dijital ortamda iş yapanlardan öğrenmek daha net bilgiler almamı sağlar diye düşündüm. %15 yerine %20 lik bir kurumlar vergisine tabii olacağız, masraflar biraz artacak lakin tüzel olarak bir yapıya geçmiş olacağız. Tüzel bir görünüm kazanmak için vergi artışı değer mi o konu aslında beni ikilemde bırakıyor. Uzunca yıllar hep şahıs şirketi olarak ilerledik. Bu kadar yıl sonra artık limited olmalımıyız düşüncesi uyandı