Bu hadislerde sevabının ölülere gideceği ile ilgili hiç bir bilgi yok. Ayrıca Diyanetin neleri sevap veya günah olarak gördüğünü de geçen günlerde görmüştük.
Ayet olarak bana okudğumuz kuranın veya yaptığımız sevapları ölen kişi adına yapıp sevaplarının ona gideceğine dair kanıt atar mısın
Kuranı kerimde her şey geçmez hocam. Geçmeyen şeyleri ise peygamberimiz sünnetiyle bize haber verir.
Annesi ve babası öldükten sonra, onlara bir iyilik yapıp yapamayacağını ve ne gibi iyilikler yapabileceğini soran kişiye Hz. Peygamber (s.a.s.), Evet, onlara dua etmek, rahmet dilemek, onlar için istiğfar etmek, vasiyetlerini yerine getirmek, dostlarına hürmet edip ikramda bulunmak, akrabaları ile ilgilenip onlara karşı üzerine düşeni yapmaktır. (Ebû Dâvûd, Edeb, 130; İbn-i Mâce, Edeb, 2) şeklinde cevap vermiştir.