tryigitx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu forumda bu kadar kaliteli yorum çıkmasını beklemiyordum söylediklerinizin çoğu doğru ama bunları pagespeed puanına bakarak boş hizmetler alan Türklere çok anlatamazsınız
Katılmanıza çok sevindim, bu tarz konularda tüm mesajları okumuyorum genelde; çünkü gerçekten insanın sinirleri kalkıyor.

bondcemil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Wordpress güvensiz diyen arkadaşlar gerçekten merak ediyorum. Şu anda neredeyse sitelerin yüzde 70'i wordpress kullanıyor. Hadi hackleyin hepsini
WordPress'in core fonksiyonlarındaki güvenlik zaafiyetleri yıllardan yılı ya hiç kalmadı ya da çok minimal düzeyde zaafiyetler ve günden güne kapanıyorlar.

WordPress sitesi hacklenmesinde ilk günah sunucuda, sonra eklentide en son temada aranmalıdır.

Escaping yöntemleri yine gördüğüm kadarıyla Türk tema yazarları tarafından kullanılmıyor. (sanitize_ ve esc_ fonksiyonları. Keza bölge metalarına bile veri girişi yaparken custom PDO query çeviren temalar dahi gördüm update_*_meta() fonksiyonu kullanıcağına).

Türkiye'de sektör tamamen para üzerine kurulu. Tamamen görüntü satılıyor ve bu sebeple de tonla finale eremeyen projelerle dolu. Sebebi ise ana amacın müşteri memnuniyeti, performans ve güvenlik olmayışı. Ana amaç bizde hep para, güzel bir UI, kan ağlayan bir backend kodlama ve malum konular: "XXX teması dünyada ilk, 200 TL.".

Amacım milletimizi gömmek değil elbette ancak ben artık yıldım. Bu sebeptendir ki Türkiye pazarından çekilmeme çok az kaldı.