Merhaba,
Günün birinde Fenerbahçe maçı sonrasında alaycı dilde bir konu açmıştım. Aynı tavrı taraftarı olduğum Galatasaray maçları sonrasında da takınabiliyorum çünkü futbol ile mizah birbirinden ayrılmazlar; tabii küfür ve hakaret olmadığı müddetçe. Fakat bir arkadaşımız futbol ile ilgili olan konuda şahsım adına kötü bir düşünce belirtince kendisini ve yorumunu beğenenleri engelledim. Çünkü birbirimizi kırmadan, incitmeden, ailevi değerlerimize saygısızlık etmeden futbol konuşabilmeliyiz. Baktım ki bunu forumda beceremiyoruz, bir daha burada o tarz bir konu açmadım.
Banlandığım bir konu vardı ki başlangıç noktası siyaset ile ilgiliydi. Sonrasında yönetim ve Coşkun Bey ile aradaki yanlış anlaşılmaları giderdik ve geri döndüm. Özür diledi, döndü gibi bir söylem olmuş ki asla öyle bir detay söz konusu değil. Fakat bu sözüm gelecekte haksız olduğum durumda özür dilemeyeceğim anlamına gelmez, özür erdemliktir, hatayı kabul edebilmektir.
Forumda popüler olma gibi bir çaba içerisine girmedim, aksine genç kardeşlerime yardımcı olmayı ilke edinerek bundan keyif aldım. Son zamanlardaki aktif olmama sebebim ise aileme ve işime daha fazla vakit ayırmam gerektiğinden idi.
Eleştiriye kapalı bir birey değilim fakat bir insanı eleştirmek, onu kırmadan ve incitmeden yapılmalıdır aksi takdirde bu yapılan show ve linç girişimi ile tatsız bir hal alır. Engellediğim kişiler, eleştiride bulunurken yapıcı değil, alaycı ve yıkıcı olduklarını düşündüklerimdir.
Bazı kişiler kendilerini engellediğim için her fırsat yakaladıklarında grup halinde iğneleyici sözler kullanma çabası içerisine giriyorlar. Arkadaşlar birbirimiz ile muhattap olmuyoruz. Birbirimize faydamız veya zararımız dokunmuyor. Lütfen herkes kendi meşguliyeti ile ilgilensin.
Ben bu forumda bulunmaktan büyük zevk alıyorum çünkü burayı güzelleştiren, ikili ilişkilerimizin ve ticaretimizin güçlü olduğu çok sayıda arkadaşımız var. Fakat fikir ayrılığına düştüğümüz kişileri fırsat bulduğumuzda iğneleme, rencide etme yoluna gidersek huzursuzluktan bir adım öteye gidemeyiz.
Hayırlı geceler.
bende fenerbahceliyim beni de engelleyecek misin?