Bunun şahsen iki farklı sebebi olabilir. Birincisi, aranma hacmi yanılgısı. Daha önce
başka bir mesajımda da belirttiğim gibi aranma hacmi yerine aranma popülaritesine bakmak daha isabetli olur.
Yine de sizin örneğiniz olan ''ölüdeniz'' üzerinden ilerleyelim. >>
https://prnt.sc/1rihc5n
Google Trends üzerinden bakınca anahtar kelimemizin aranma popülaritesinin temmuz ve haziran aylarında pik yaptığınız, geri kalan aylarda ise oldukça düşük bir aranma popülaritesi olduğu görülüyor.
Bu yüzden, özellikle mevsimsel ve yerel anahtar kelimelerin aranma hacmi(!) sayıları oldukça yanıltıcı oluyor. Aralık ayında kim, ne diye ''ölüdeniz'' araması yapsın ki?
Bu son yazdığım bizi bir diğer kritere götürüyor. Tam olarak bir karşılığı olmasa da arama niyeti diyebiliriz buna..
Anahtar kelimeniz ''ölüdeniz'' ama içerik neyi amaçlıyor?
1) Ölüdeniz hakkında tarihi ve ansiklopedik bir bilgiyi mi kapsıyor? (Wikipedia bu konuda rakipsiz gibi..)
2) Ölüdeniz hakkında gidilecek tatil yerleri, plajlar, buralara nasıl gidilir hakkında bilgi mi veriyor?
3) Ölüdeniz'in yol ve hava durumu, son dakika haberleri gibi güncel ve anlık verileri mi kapsıyor?
Gördüğüm kadarıyla siteniz 2. kategoride ve fazla detaya inilmeden hazırlanmış bir içeriğe sahipsiniz. Ben eğer ''ölüdeniz'' araması yapsaydım arama niyetim 1. kategorideki gibi olurdu.
Bu yüzden, hedef anahtar kelime stratejinizi değiştirmenizi tavsiye edeceğim, ''ölüdeniz gezi rehberi'' ve ''ölüdeniz gezilecek yerler'' gibi long tail kelimelere ağırlık verirseniz sizin için daha verimli olur.