O bizim parayla aldığımız zamanlarda, bir üstteki öğrencilerden bedavaya alır bir sonraki sene bir alttaki öğrencilere bedava verirdik. Bulamadığımız zaman kitapçıları dolaşıp ucuza bulurduk. Kiptaplar zırt pırt değişmezdi. İçerisinde kaliteli bilgi olurdu. Şimdi doğru düzgün bilgi içermiyorlar.
bak, ben dershaneye gitmeden sadece o ders kitapları ile 2 defa üniversite kazandım. Sıkıyorsa şimdiki öğrenciler yapsın?
temelsiz içi boş yorum yapmışsınız.
(Bitti)
diğer 50 TL az diyen arkadaşa da şöyle cevap vereyim. Başka bir konuda bu ülkede en ucuz olan kitaplar demiştim ama kastettiğim ders kitapları değildi. Ülkede test veya konu anlatımlı kitap olması başlı başına saçma ve eğitim sisteminin kalitesizliğini gösterir.
Eğitim, sağlık ulaşım (köprü v.b) ücretsiz olmak zorunda.
Eğitim sistemi o kadar kalitesiz ki parası olan özel okula gönderiyor, az parası olan özel kursa, parası olmayan ise bu şekilde test kitabı almaya çalışıyor.
evet kitaplar ucuz, ama ucuz olanlar okul dışı kitaplardır. Bir test kitabına 1 TL bile fazla. Gençlere vermedikleri eğitimi parayla satıyorlar. Buna emek değil sömürü denir.
benimde abim hukuk okudu. 20 sene önce 350 tl ye kitap aldıgımızı biliyorum 20 sene önceden bahsediyorum.