Geçmiş olsun hocam.
Profilinize bakınca dijital mecraya yabancı bir insan değilken nasıl apk ile uygulamayı indirme gafletine düşürdüler sizi, nasıl basiretsiz bağlandıysa tekrar geçmiş olsun.
Bankanın içerisinde bilgi aktarımı yapıldığı net. Kvkk'ya da şikayet dilekçesi yazarak bilgilerimin banka içerisinden üçüncü şahıslara servis edilmesi vs mevzusundan girin. Sonuçta sizin hakkınızda hesap incelemesinin yapıldığı tarihler, saatler log olarak tutuluyor, hangi memur yapmıştır bellidir az buçuk. Çember çok geniş değil ama güce göre ilerleyen bir sistem.
Geçen gün bir mail aldım, inceledim biraz. Çok enteresan dolandırma teşebbüslerinden birine örnek olduğunu gördüm. Mailde bu içerik yazıyordu, ayrıca bu site üzerinden de link oluşturmuşlar. Link temizdir.
https://www.vicdaninasesver.com/so/e...0d7ba089#/main
Turkcell e en azından bu mail adresine sms yönlendirilmesi taleplerinin işlememe alınmaması yönünde bildirimde bulundum ama tek cevapları site bize ait değil oldu! Lan tane tane anlatıyorum, kimse inisiyatif alıp görevini yapmıyor.
2020 nin ramazan aylarında, sahur saatlerinde burada bulunan caminin hocasından babama mesaj geldi. Pandemi destek ödemeniz tanımlandı, hayat eve sığar uygulaması tarzı bir apk yapmışlar vs, Apkyı indirmiş bizim hoca, komple bilgileri çekip rehberde ki herkese özellikle sahur saatlerinde hocanın telefonundan sms ler iletilmiş. Sosyal mühendislik de konuşuyor yani burada, o hesap incelenmiş, bu adam hoca, bazı aralıkları kullanalım demişler, bundan gelen smslere itibar ederler de demişlerdir vs. Sonrasında sabah hocayı aradım, dedim böyle böyle, halen olaya uyanabilmiş dahi değildi kendisi, daha 45 li yaşlarda, yaşlı da değil. Yanıma uğramadan telefonunu sıfırlamış, biraz kurcalayacaktım oysa. Halen daha babama smsler geliyor, numara pc oldu.
tekrardan geçmiş olsun.