Mevzu haram para yemek ise Türkiye vatandaşlarının hatta bu forumun çoğu üyesi haram yemektedir. Devletten çalınan para da haramdır. Kaç kişi fatura keserek iş yapıyor? Kaç kişi faturasını kuruşu kuruşuna doğru kesiyor? Haramın azı çoğu ya da küçüğü büyüğü olmaz. Gel gör ki hayatını düzene koyan bir çoğunluk var. Bu insanlar mutlu yaşarken bir yandan da kârının çoğunu devlete vermemek için ama legal ama illegal çabalıyor. Yani haram mutluluk ya da mutsuzluk getirir diyemeyiz teorik olarak.
Katılıyorum. Mutluluk parayla satın alınamaz mutluluk görecelidir. İster kumardan kazan ister en ağır işten kazan para mutluluk getirmez. Bazı insanlar şunu anlamıyor kumar gibi işlerde para geliyor ve bu parayı değerlendirmeyi yatırım yapmayı bilmiyorlar ve hızlı geldiği için yatırımsız para ne olursa olsun biter.
gerçekçi olalım tr de milli piyango talihsizleri diye bir kavram var 😂 ama milli piyangodan çok zengin olan bazı insanlarda var yatırım yaparak büyüyen ama onu trde hiç bir haber sitesi yayınlamıyor diye millet hep haram para yok olur gözüyle bakıyor 😂 eğer şuan bana milyonlar verseniz isterse kara para aklanmış olsun ben o parayı kaybetmem 😊 batma olayına gelince şimdi haram diye tabir edilen bazı paralar çok hızlı geliyor ve para yönetimini bilmezsen her türlü batarsın. Örnek vermek gerekirse bir çok kişi babadan zenginlerin bir çoğu batıyor 😂 kısacası tamamen tüm olay para yönetiminde bitiyor. Ben kumar oynatıp kazanıp çok güzel yaşayanda gördüm. Ama deli gibi emek vererek deli gibi kazanıp hep borçlu olanıda gördüm örnek ben bunlardan biriyim 😊 ben para yönetimi yapamadığımdan dolayı uzun süre kazandığım hiç bir parayı anlamadığım şekilde batırıyordum son 4/5 aydır para yönetimi konusunda daha bilinçli olunca şuan eskisine göre daha az kazanıp daha çok param oluyor 😊