Hayat tarzları yaşantıları her bireyin kendine özgüdür evet kişi kendisini okumadan da diplomanın verdiği imza yetkileri olmaksızın da birşeyleri başarabilir ki var bir sürü örnekleri, aynı zaman da kendi geliştirdikleri dâhi hele ki digital ortam da geçicidir her sene farklı birşeyler kendimi geliştirir öğrenirim diyorsan da belli bir yaştan sonra pskolojik bunaltı hâkim oluyor amaaaan boşver diyorsun ve o zamana kadar kazandıklarını bir daha görmüyorsun goremiyorsun.
Öte yandan diplomasını imza yetkisini alan kişi bir bakmışsın senden iyi konumdadır.
2008-2010 yıllarında 1k-1.3k usd kazancım mevcut o zamanlar okuyan arkadaşları bakın ben bunları yapıyorum sizde yapın kazanın asgari ücretin katlarını çatır çutur yerken onlar bir dürüm parası için ailesinin gözüne bakıyordu. Aradan 10-12 yıl geçti memur hacı hoca oldular şahsen benden iyi konumdalar. Yani demem o ki 3-5-8 yıllık yaşantı ömür değil. Allah sağlık sıhhat verdiği sürece ömrümüz hayırlı olsun kendimi hayal edemiyorum internette neler olacak gelecek bize neyi gösterecek ?
Kim derdi ki 2010 yılında e-ticaretin bu şekilde kazandıracağını insta tiktok vs.gelir kapısı olacağını. Peki ya 2040 yılında avazingomu çıkacak şimdiden görebilir misin Instagram youtube vs.suan ki gelir kapıların kapandı duman oldu ki en popüler forum o zamanlar SMF idi nerdeler kendileri o teknoloji devi bile teknolojiye ayak uyduramadi gibi bir çok firma yalan oldu gitti gözlerimizin önünden ne olacak he anam 50-55 yaşında yeni çağın teknolojisine ayak uyduracam kendimi geliştirecem sürekli internetin değişen dünyasında gelir kapısını bulmakla ömrüm bitecek öyle mi ? Benim hayalime haykırı bir durum.