Hocam ben mining yapıyorum fakat 90 bin gibi yüksek bir meblağ değil. Ben mining konusunda sizi bilgilendireyim o paraya hangi kart mantıklı olur onu diğer yüklü miktarda mininge girmis hocalarım bilgilendirsinler.
Eth Mining güncel ve sabit kurda yatırılan parayı ortalama 8-10 ay arasında (Aldığınız kartin fiyatına göre) amorti ediyor. Yani buda ortalama aylık %10 gibi bir tutara tekabül ediyor. Benim yaklaşık 30 bin liralık 6 kartlı bir sistemim var. 30 günlük periyotta aldığım eth 2800-3200₺ civarlarına tekabül ediyor. Eth son bir haftadır çok canlı 3100$ dan 4000$a kadar yükseldi. Ben biriken ethleri satmıyorum. Miningin Aralık ayında biteceği görülüyor. Eğer olurda biterse eth fiyatı önce düşüp sonra yükselecektir muhtemelen. O dönemde satış yapmayı düşünüyorum. Elimdeki kartlarla altcoin kazimina devam etmeyi düşünüyorum. Eth biterde etc kazansanız buda suan için ana paradan ayda %7 gibi bir para bırakıyor. Evet mining bence mantıklı ama 100k para icin mantıklı mı buna cevap veremem.
Sahsi görüşlerimdir. Ytd