O zaman da ölen insanlar dikkat etmeyen umursamayan insanlardı diyelim. Ayrıca aşı virüse karşı yüzde yüz koruma iddaa etmiyor bile aşılıyız diye sonsuz bir korumanın içinde değiliz. Buna ek olarak madem şuanki vaka ve ölümlerin asıl sebebi aşı karşıtı insanlar bu insanlar 2 ay önce de 1 ay öncede aşısızdı ve daha çok kişi aşısızdı. Aşılama oranı hızla artarken bu vaka sayıları ve ölüm sayılarındayız. Yoğun bakım oranını düşürdüğü konusunda hemfikiriz ama aşı firması bile yüzde yüz koruma iddaa etmiyorken vaka sayısı yüksekliğinde kontroller yapılması ve kısıtlamalar getirilmesi bana göre yerindedir. Televizyonda gördüğümüz o sayılar can, buna ek olarak 2 doz aşılı bir yakınımızı da kaybettik. Aşı olduktan sonra dikkati elden bırakmamamız gerekiyor.
Zaten aşı %100 koruyor ölümsüzlük ilan edilebilir gibi bir iddiam yok.
Yalnız çözüm varken kapatmalar yasaklar çare değil mümkün değil.
Kapattık diyelim 1 ay boyunca kapalı kaldık. Vakayı 0'a indirdiğimizi varsayalım.
Yurtdışından gelecek herhangi bir uçakta bir tane vaka varsa tamamdır yine başlayacak.
Kuluçka süresinde çoğu kişi asemptomatik ve pcr testi negatif sonuç veriyor.
Bu virüs 3 ay 5 ay sonra bitecek bir virüs değil.
Belki 3 sene belki 5 sene sürecek
Ne yapalım 5 sene boyunca okulları açmayalım mı?
Okullardan önce kapatılması gereken onlarca yer var.
Hoteller, avmler, cafeler derken gider uzar bu liste.
Ülke ekonomisi bu söylediğim sektörlerden çok büyük ekmek çıkartıyor.
Mümkün değil.
Aşı varken kapatma yolunu seçmezler.
Bu yıl dediğim gibi aşısızların pandemisi
Okula girişi mi yasaklayacaklar.
Aşın yoksa giremezsin
Seyahat mi edeceksin
Aşın yoksa edemezsin
Ben iş güç sahibi adamım.
Ben ekmeğimi kazanabilmek için onam formunu imzalayıp tüm riski üstlenip o aşıyı oldum.
Aşısız beyefendilerin hanımefendilerin oluşturduğu vaka ve ölüm sayısı yüzünden niye dükkanımı kapatayım?
Aşısız beyefendilerin hanımefendilerin oluşturduğu vaka ve ölüm ölüm sayısı yüzünden niye okuluma gitmeyeyim?
Biz aşı olurken aptal enayi oluyoruz onlar görebildikleri büyük resim yüzünden aşı olmayacaklar.
Tüm haklarda onlara tanınacak.
Yok öyle bir dünya hocam.
Dediğim gibi hiç bir surette kapanma vs beklemiyorum artık. Ki hükümette benim gibi düşünecektir.
Aşı var kardeşim gidin aşınızı olun toplumsal bağışıklığı yakalayayım seviyeyi en aza indirelim diyecekler.
Yıllardır grip aşısı var grip bitmiyor.
Ama grip öldürücü etkisini de her sene yitiriyor. İnsan oğlu adapte oluyor.
Koronavirüste de öyle olacak.