Benim dövmelerim var, ilkini 17 yıl önce yaptırdım, Kadıköy'de öylesine girdiğim bir anda karar verip yaptırdım geçtim.
Arkadaş rötüş için 15-20 gün sonra kabuk dökülünce tekrar gel ve asla kabukları kaldırma demişti, tabi ben bir süre sonra kabukları kaldırdım, yaptırırken acıdığı içinde rötuşa gitmedim

17 yılın ardından son 2 yıldır bakınca keşke gitseydim diyorum, fakat o kadar iyi bir ustaymış kaç dövmeci gördüyse bayıldı cidden şans eseri olsada iyi yere yaptırmışım.
Hiç pişman değilim, hatta alt ve üst kısımlarına daha ekler yaptırıp biraz daha büyüteceğim, sağ kol dirseğin bir altından sağ boyuna kadar çıkacak bu bir kaç gün içinde.

İkinci dövmemi 2019 yılında Ankara da yaptırdım, isim yazdırmıştım göğsüme, ilk zamanlar bir kaç ay hatta 1-1,5 yıl iyiydi ancak şimdi hiç iyi görünmüyor, silinme ve deformasyon başladı.
Cover up ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Ben hiç pişman olmadım, fakat bir dönem abdest ile ilgili sıkıntılar yaşadım. Araştırdım diyanetten belli bilgili hocalara kadar, gusül abdestine engel bir durum söz konusu değil zira pigment deri altında ve suyun deri teması gerekiyor.
Günah, haram , yasak kısmı ise şekilde haram değil ancak mekruh (çeşitli mezhepler için farklı görüşlerde var ancak Peygamber Efendimiz (S.A.V.) in söylemlerine dayanarak mekruh durumda), çıkarılması durumu ise şu şekilde.
Eğer kişi pişman ise yaptırdığına üzgün ise ve artık bundan bir haz almıyorsa çıkarılması öneriliyor, ancak çıkarırken can yakacak, acıtacak ve bedeni yoracak bir uygulama ile çıkarılıyorsa , çıktığında kötü görüntü iz leke kalacaksa çıkarılmasada olur şeklinde fetvada mevcut.
Yaptırma kısmına gelecek olursak can yakarak yapıldığı için mekruh durumda zira yapılırken canınızı yakıyorsunuz, bununla ilgili durum kalıcı iz ve vücuda kalıcı bir meta eklemek/çizmek vb ile alakalı, ilk olarak hintlilerde görülmüş Efendimiz (S.A.V.) zamanı bunun üzerine durum oluşmuş.

Son olarak mekruh olan birşey çok fazla tekrar eder ise bile bile bu harama giriyor, bunu da belirtmekte fayda var. Ben şimdi 2 tane yaptırdım vay zaten mekruh anasını ağlatayım 3-5-7 olsun kısmında artık mekruhluğu kalmıyor harama doğru ilerliyor.
Bu şekilde cumaya gidiyorum, vakit namazlarımı kılıyorum, orucumu tutuyorum, yine bu şekilde kol açık 2012 de umreye de gittim, nasip olursa 2022 de tekrar niyetim var.

İçiniz ve Allah'a olan ilişkiniz ile alakalı, fakat doğru birşey değil, neticede zevk için, keyif için görünüm için yapılan birşey bende bu yüzden yaptırmıştım. Halen gözüme güzel görünüyor.