Günlük vaka ve ölüm sayısının çoğunluğunu aşı olmamışlar veya 1 doz aşılı olanlar oluşturduğu için aşı olmuş insanların hayatlarına kısıtlama getirilmeyecek.
Zaten iki senedir kapanmalarla eğitimdir, iş hayatıdır birçok alanda aksama yaşanmış.
Bugün ölen ve entübelik olanların çoğunluğu aşı karşıtı kişiler.
Şimdi ben soruyorum neden kapansın?
O zaman da ölen insanlar dikkat etmeyen umursamayan insanlardı diyelim. Ayrıca aşı virüse karşı yüzde yüz koruma iddaa etmiyor bile aşılıyız diye sonsuz bir korumanın içinde değiliz. Buna ek olarak madem şuanki vaka ve ölümlerin asıl sebebi aşı karşıtı insanlar bu insanlar 2 ay önce de 1 ay öncede aşısızdı ve daha çok kişi aşısızdı. Aşılama oranı hızla artarken bu vaka sayıları ve ölüm sayılarındayız. Yoğun bakım oranını düşürdüğü konusunda hemfikiriz ama aşı firması bile yüzde yüz koruma iddaa etmiyorken vaka sayısı yüksekliğinde kontroller yapılması ve kısıtlamalar getirilmesi bana göre yerindedir. Televizyonda gördüğümüz o sayılar can, buna ek olarak 2 doz aşılı bir yakınımızı da kaybettik. Aşı olduktan sonra dikkati elden bırakmamamız gerekiyor.