PetitJoueur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anadolu lisesinden çıkma, mühendislik okuyan biri olarak diyeceğim şu kardeşim. Yaşından dolayı dışardan gelen laflara, sözlere takılman doğal. Ama eskilerin bir lafı var, eldeki bir elma, daldaki 5 elmadan daha kıymetlidir. Senin elinde şu an bulunduğun okul, bölüm var. İlgin de var bölümüne karşı yazdığına göre. Yapacağın tek şey devam etmek. Başka bir yere geçmeye çalışarak kendine zarar verebilirsin ilerisi için. Değişim her zaman iyi sonuç vetmiyor malum. Yazılım, artık gelecek oldu. Liseye gidiyorsun madem daha küçüksün de, kendini olabilecek en üst seviyeye kadar geliştirmeye çalış. Senden şu an kimse para beklemiyor, iş beklemiyor. Yazılımın detaylarına odaklan, fikirler üret kafanda (uygulamaya şu an geçiremesen bile ilerisi için fikirlerin olsun). Hem yazılım okuyup hem fikrin olursa şu an konuşan çoğu kişiye laflarını yedirebilirsin ilerleyen dönemlerde.

O yüzden bir abin olarak diyeceğim şu, kendini geliştirmeye bak. Sen mükemmel bir insan da olsan eleştiren hep olacak. Bazıları da sahip olamadıkları için, senin sahip olduklarını yermeye çalışır. Bunu da unutma. Ben mühendisliği kazandığımda çok sevdiğim bir komşum(!) "Mühendislikte iş zor artık" demişti. Günüme şükür. Piyasa her ne kadar kötü de olsa yaklaşık 10 yıldır içinde olduğum sektörde adım bilinir konuma geldim.

Yeri geldiğinde kulaklarını tıkamayı, gözlerini kapatmayı öğrenmen lazım. Diğer türlü boşu boşuna canın sıkılır. Buna da gerek yok

Bu yazıklarınız içimi çok rahatlattı teşekkür ediyorum ❤