batuhan_polat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benim gözlerimden çocukluğumdan beri bozuktu. Biri 4 diğeri 3.75 civarı bozuktu. Gözlük fobim olduğu için Günel gözlüğü dahi kullanmazdım. Bu yüzden yaklaşık 7-8 sene lens kullandım.

Ameliyat’ta olamıyorsun çünkü göz büyümem bir türlü sabit olmamış tı. Yani ameliyat olup çizdirsem veya ilken yaptırsam ilerleyen zamanlarda tekrar bozulma riski vardı.

6 ayda bir düzenli olarak yıllarca aynı doktora gidiyordum. 1.5 sene önce tekrar kontrole gittiğimde doktor izinliydi ve bu bahane ile başka göz görsün diye başka özel hastanenin doktoruna gitmeye karar verdim.

Bana anında ameliyat olabilirsin dedi. No Touch diye bir sistem var göze temas etmeden 5 dakika içinde biten ameliyat olduğunu söyledi. Bir daha ne miyop ne astigmat ne göz bozukluğu olmayacaksın dedi.

Çok şaşırdım çok afalladım ama direk kabul ettim. Neden bilmiyorum ama sevinçten kabul etmek zorunda kaldım.

No Touch operasyonunu olduğumda ilk 2-3 ay her şey çok güzeldi full+full net görüyordum. Ama sonra gene bozulmaya başladı. Şimdi durdu büyümesi ve miyop başladı az bir şey. Ama gene de önceki halinden bana çok göre çok çok iyi. Sağ göz 0.50 miyop 1.5 sol göz 1.5 miyop 0.25.

Doktorum şimdi tekrar bana düzeltme operasyonu yapıp sıfırlayacak gözlerimi ücretsiz olarak.

No Touch ameliyatını korkmadan yapmamın sebebi göze temas olmadığı için tekrar tekrar sorunsuz operasyon yapılabilir olması.
örneğin numara artsa, her 2-3 yılda bir no-touch yapılabilir mi?