serkancelik1994 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sikayetvar'a yazmıştım uzun uzun, buraya da yazıyorum..

2020 yilinin Ağustos ve Eylül ayı boyunca uğraştığım hepsiburada ve mağazaları!

Hepsiburada mağazasına güvenerek "Acer Aspire 3 a315-42 AMD ryzen 5 3500u 8gb 512gb SSD 540x" adlı ürünü aldım. Ürün bana geldiğinde FreeDOS geldi ve bende test etmek zorunda olduğum için çalışıp çalışmadığını Windows kurmak zorunda kaldım. Windows kurulumu yapıp test ettim ve hoparlörün sol tarafında cızırtı olduğunu fark ettim. Ürün geldiğinden itibaren 1 saat içinde Hepsiburada çözüm merkezini arayarak iade için durumu bildirdim.
Teknorya mağazası ile iletişime geçmemi söylediler. Ertesi gün teknorya adlı mağazayı aramak zorunda kaldım çünkü mesai bitmişti. Mağaza bana distribütör firma olan Arena Bilgisayar ile konuşmamı söyledi, çünkü açıp test ettiğim için kullanmış sayılıyor muşum. Evet şimdiden mağduriyet izlerini görebiliyorsunuz. Teknolojik alet alıyorsunuz ve test etmeniz gerekiyor, test ettiğiniz içinse kullanmış sayıyorlar ve Hepsiburada denilen şirkette hiçbir şey yapmıyor.
Ayrıca mağazaların hiçbiri 0850 numara kullanmıyor alan kodlu no. kullanıyor ve sizi sonradan engelliyorlar, ulaşamıyorsunuz! Bu da yasal değil. Olaya devam ediyorum. Arena Bilgisayar ürünü yollamamı söyledi ve ürünü yollamak için benden kargo ücretini karşılamamı istedi. Düşünsenize ürün arızalı geliyor iade edeceksiniz ve doa raporu için distribütör firmaya yollayacaksınız, kargo ücreti de talep ediyorlar. Ben bunu Hepsiburada'ya bildirdim. Bize gönderin ürünü dediler. Biz halledelim. Gönderdim. Maalesef Hepsiburada'ya yine güvendim.
15 gün bekledikten sonra ürünüm iade edildi bana ve talebim iptal olarak aktarıldı. Tekrardan distribütöre yönlendirdiler. Ben yine Arena'yı aradım bu sefer kargo ücreti istemediler. Ürünü yolladım bir 15 günde burda bekledim ve bilgisayarıma yazılım yükleyip ses sorununu giderip geri yolladılar, arıza tespit edilmemiştir, iade kabul edilemez dediler. Ben bilişimci olduğum için bilgisayara yazılım yüklendiğini anladım. Dosyaları silmeyi unutmuşlar.
Durum tam da böyle oluyor. Paramız hani Hepsiburada garantisi altındaydı? Adamlar mağazasının arkasında durmuyor, ürünü mağazadan alıyorsunuz distribütör firma muhatabınız deniliyor. Distribütör ise iade kabul etmemek için binbir türlü işe başvuruyor. Tüketici Hakları ile uğraşmak istemedim. Her türlü iade ettirirdim bu ürünü. devletimiz denetimi sıklaştırmalı. Ticaret Bakanlığı'ndan birisi umarım yazımı okur!
Öncelikle geçmiş olsun. Ama burada satıcı hepsiburada hocam siz farklı bir firmadan almışsınız. Fakat mantık olarak dediğiniz gibi hani güvence hepsiburadaydı.