Xugart adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba

Veritabanı olmayan bir siteme gelen trafiği referrer url'sine göre ayırıp belirli bir aksiyon gerçekleştiriyorum. Örneğin Facebook'tan biri geldi sitede belirli bir bölümü gösteriyorum, direkt giriş olursa belirli bir bölümü gösteriyorum gibi düşünebilirsiniz. Bir nevi cloaker mantığı var ama trafiğimi optimize etmek için kullanıyorum, sistemleri yanıltmak amaçlı değil.

Siteme daha önce Facebook'tan gelmiş bir kullanıcı düşünün, bu kişi daha sonra URL adını yazarak yani siteye direkt giriş yaptığında ben bunları hiç siteye girmemiş ilk defa giren kişilerden ayırmak ve buna göre bir aksiyon almak istiyorum. Bir kullanıcı referrer ile geldiğinde mac adresini kayıt eder devamında direkt giriş olduğunda mac adresi havuzundan eşleşen varsa tespit edip ona göre yönlendirme yaparım diye düşündüm ama sanırım PHP vb diller ile mac adresi alınamıyormuş.

Sizce daha önceden siteme referrer olarak gelmiş ama daha sonradan direkt giriş yapan birini nasıl tespit edebilirim?
İp adresi giriş adresi proxy adresi portu tarayıcısı çerez göndermişseniz onları geri çağırabiliyorsunuz.

benim nacizane önerim çerez gönder geri çağır. eğer çerezlerde ki ile eşleşirse onu ilk girdiği adrese gönderebilirsin diye düşünüyorum.