sftcore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok fazla etken var ama tamamen fiziksel olduğunu düşünüyorum. Uzay montaj yapma ihtimaliniz varsa bir deneyin ve ayrıca işlemci vidalarını gevşetmek yerine soğutucuyu vidalamadan işlemcini üzerine uzay montaj halindeyken koyup tetik aldırın ve bios üzerinden bir kontrol edin. (İşlemci vidalarını sıkmadığınız için biosta kontrol ettikten sonra cihazı hemen kapatın. Soğutucu az da olsa ısıyı vidalı olamasa dahi emer ancak çok açık tutmayın işlemcinizi yakabilirsiniz.) Hala aynı durumda ise ramler de arıza olabilir veyahut anakartta bir problem vardır. Eğer uzay montaj yapamam diyorsanız güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürebilirsiniz teknik servis şartlarında daha iyi yardımcı olurlar, istanbul da yaşıyorsanız tavsiye edebileceğim 1-2 yer mevcut.

Not: Ram uyumsuzluğu olabilir ancak çoğu anakartın desteklediği ramler dışında da farklı kombinasyon kullandım bir problem yaşamadım.
Fanı sıkmadan işlemcinin üzerine oturtup bıraksam bi sıkıntı olmaz bence. Onu denemekte yarar var onuda bir deneyeyim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim durumu çözersem buraya tekrar yazarım hocam. @sftcore; Teşekkürler.