Hocam olay basit X yada Y ülkede bir meslek var ve bu mesleği Batuhan diye birisi Alex'den vs daha iyi mi yapıyor o zaman şansın çok yüksek ama öyle olmayınca zor

Annem bir diş hastanesinde çalışıyor başhekim 20 bin tl maaş alıyor aynı şirketin almanya'da ki şubesinde çalışmak için 1 yıldır Almanca çalışıyor
sınavlara vs girecekmiş adam çok yetenekli işinde ve patronlarla arası baya iyi yani biraz torpilli gidecek gibi görünüyor
başka bir örnek vereyim bir Almancı eşi olan vale abi vardı çocukları oldu. doğuma yakın bir zamanda bilerek Almanyaya gönderdi eşini orada doğurdu vs bu abi de gitti.
Benim lisede bir arkadaşım vardı ( meslek lisesi ) Çocuğun dersleri kötüydü zaten iyi olsa meslek lisesinde ne işi var xsa neyse bunun amcası asansör işinde baya iyiydi
lise bitince gitti ABD ye 6-7 yıl geçti hala orada artık hayatını nasıl değiştirdi bilmiyorum.

yani kısaca bir şekilde hep gidenlerin ya bir tanıdığı oluyor ya bir şekilde evleniyor vs diğer türlü başarısıyla giden birini en azından çevremde görmedim çünkü
bir yabancıdan bir işi daha iyi yapacak seviyede eğitimi bizim ülkede vermiyorlar ama tabi ki çalışıp bir şekilde gitmek hep olası bir şans