Bende kendi fikrimi objektif bir şekilde söylemem gerekirse, Kendi dönemlerini göze alacak olursak Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi birinci kalecisi Volkan demireldir, gelmiş geçmiş en iyi ikinci kalecisi Altay bayındırdır. Uğurcanın en büyük başarısı Altay’la kıyaslanıyor olmasıdır.
Uğurcanın son 2 yılda tüm maçlarını izleyin, kurtardığı topların yüzde 95’i üzerine gelen toplar. Uğurcan sadece üzerine gelen topları çıkarıyor. (gerçekten abartmıyorum izleyin araştırın inceleyin) illaki köşelerden zor top çıkarmıştır , onuda çıkarsın zahmet olmazsa, kaleci sonuçta. Altay bayındıra bakacak olursak, karşıya karşıya bire birde yediği gol sayısı çok azdır. Özellikle geçen sezon maçlarından uğraşıp tek tek araştırsam en az 20 tane karşı karşıya net pozisyon getirir koyarım önünüze Altay’ın çıkardığı. Onun dışında köşelerden , yan toplarsan , uzaktan şutlardan , penaltılardan bir çok başarılı olduğu kurtarışları ve becerileri var.
Çok samimi ve dürüst olarak söylüyorum, Uğurcan daha iyi diyen arkadaşlar bundan önce dikkat etmediyse bundan sonra uğurcanın kurtardığı toplara iyi baksınlar dikkat etsinler. Hepsi üzerine gelen toplar.
Kimse kırılmasın, bu benim şahsi fikrimden. Hakkınızı helal edin, saygılar.