Gençlere yönelik her türlü projeyi önemseyen biri olarak buradaki vaadlerden sadece son ikisi yapılır. Çünkü ÖTV alınmayacak demiş ama sıfır araç hangi genç alıyor. Ben 30 yaşımı geçtim saçlarım beyazlaşmaya başladı ama şoför aracı bırak 5 yaşında araç alsam sevineceğim.
Ayrıca neden sadece genç ? Asgari ücretli vatandaş bırak sıfırı 2. El aracı bile kaç sene sonra alıyor. Onlara destek sunulsa daha faydalı değil mi ? Sonuçta aile aracı mı önemli yoksa gençlerimizin sağa sola gezmeleri mi önemli. Tabi genç yaşta sıfır araç alacak arkadaş da çok fazla değildir.

bunun dışında ben bu kyk borcu silinmesine karşıyım. Ben almadım da ödemedim de ama ödeyen binlerce öğrenci arkadaşımızın hakkına girmek olur. Sadece bu borçların kesinlikle işe başlayınca faiz işletilmesinden yanayım. Yoksa iş bulmak ayrı dert bulup sonra birikeni ödemek ayrı dert.

Konsol, telefon vs ÖTV kaldırılması güzel ama en son sonuca baktığımızda tüketim alışkanlıklarından sıfır ÖTV İle yine özendiriyoruz. Herkes indirim, kampanya vs durumlarda bende dahil bazen ihtiyaç olmamasına rağmen alışveriş yapıyoruz.
Müze kart, kültür kart vs bence mantıklı. Bence oy almak istiyorsa asgari ücretlilere bir çalışma yapmaları lazım. Ayrıca gençlerin gerçekten kendini geliştirecek şeylere kafa yormaları lazım. Tüketimi özendiren toplum olmamamız lazım.