Her iki gözümde 0.5 ve sol gözümde astigmat var. Doktor bile gözlük kullanmana gerek yok dedi. Belki bazılarınız 'bu mu sorunun' diyebilir. Lakin 3-5 aydır dinlendirici(filtreli) gözlüğü ekran başındayken kullanıyorum ve memnunum. Gözlük bir aksesuar değil gerekliliktir bu yüzden özgüven düşüklüğü falan yapmasın pek kafanıza takmayın. Tanıdık bir gözlükçüden aldığım tavsiyeyi sizlere yorum yapmadan iletiyorum.

- Göz doktorlarının bile gözlük kullandığına şahit olabilirsin. Göz ameliyatı ölene kadar koruyan bir çözüm değil. Çok fazla ameliyat olan hastaları varmış ve hemen hemen hepsinde 0-10 yıl boyunca şikayet olmazmış. Bu yıllardan sonra gözleri hassaslaşır ve 0-1.5 arası numaralar geri gelirmiş ki çoğu insan için 10 yıl gözlüksüz ve 10 yılın ardından 0-1.5 gözlük kullanmanın bile çok önemli olduğunu dile getirdi. Bir de yıllar sonra gözler çok hassas olurmuş yani normal bir insanın rahatsız olmayacağı havalarda bile güneş gözlüğü takması gerekebilirmiş (Bakın yaz günlerinden bahsetmiyorum. Belki güneşli bir kış günü bile güneş gözlüğü gerekebilir.) Dikkatli düşünmek lazım.

Kendi düşüncem : Şahsen hep böyle X bir yıl sonrası falan konuşuluyor burada tarihleri iyi seçmek gerekir diye düşünüyorum. Hayatımızın en aktif dönemlerini iyi değerlendirmeli. Örneğin 18-20 yaşlarında yapıp 25-30'lü yaşlarda tekrarlamasındansa 25-30'lü yaşlarda bu ameliyata girip 40 'ylı yaşlara kadar rahat takılabiliriz. Zaten 40'tan sonra gözlük falan taksak da koymaz herhalde