Açıkçası pek fazla okuma taraftarı değilim. Lise'de Gıda Teknolojisi üzerine okudum ve üniversitemi de önlisans programı olan Gıda Teknolojisi üzerine kazandım. Şu an üniversiteyi bitirip çalışmaya başlasam tüm gıda fabrikalarında iş bulabilir, ortalama 3.5-4 net maaş alırım. Ancak şu an okumasam da lise diplomam sayesinde yine gıda fabrikalarında iş bulabilir, asgari ücrete çalışırım. Hayalim hiçbir zaman başkasının işinde çalışıp, emeğimi satmak olmadı. Bir süre çalışıp ardından kendi işimi kurmayı, kendi markamı oluşturmayı düşünüyorum. Ama ailem de ne olursa olsun üniversite diploman olsun diye tembihliyorlar, sıkı değiller, okumayacağım desem sorun çıkarmazlar ama onları da kırmak istemiyorum. Sizce ne yapmalı mıyım? Okumalı mıyım?
Selam,
Muhtemelen yaşın genç bir arkadaşsın, sadece sana bir abi, dost, arkadaş tavsiyesi olarak şunu söyleyebilirim. Hayalin başkasının işinde çalışmak olmasa bile en azından belli basamakları çıkmak için ve " pişmek " dediğimiz yaşa ve tecrübeye gelmek için ilgilendiğin meslek dalında uzunca bir süre çalışmalısın ki eksilerini/artılarını görüp ona göre bir iş kurabilesin.
Üniversite olayına gelecek olursak; bence okumalısın, iki yıllık demeyip bana ne katacak ki diye düşünmeyip oku. Üniversite her gencin bir birey olma başlangıcı için çok iyi bir zemin. Vizyon kazanılabilecek çok güzel bir yer, belki fikirlerin Üniversite okurken değişecek ve Erasmus gibi programlara katılmayı düşünmeye başlayacaksın. Telafisi olmayan kararlar almadan önce bu deneyimlemeleri yapmış yakınlarından tavsiye al derim.
Sevgiler