Her şey bir yana, birilerinin ciddi ciddi kendi fikrini desteklemek için yalan söylediğini düşünüyorum. "Benim çevremde bir sürü şöyle şöyle oldu..." diyen arkadaşların büyük çoğunluğu muhtemelen yalan söylüyor! Üstelik, yalanı birinci defa yüzü kızararak, sonrasında yüzü dahi kızarmadan, kendisi de inanarak söylüyor. (Burada milyonda 1 istisna olma olasılığını kabul ediyorum)
Geçen yıl açıklanan veriler vs meselesine dair de şunu söyleyim; geçen yıl 2-3 ay arayla arkadaşım İbrahim'in annesi, Uğur'un babası, Sancaktepe Cadde eczenesinin çalışanı, Patronumun kuzeni ve kendi köyümüzden bir kişinin (Gani T.) hayatını kaybettiğine tanık oldum. İkinci üçüncü kişiler üzerinden gelen "bilmem kimin bilmem nesi hayatını kaybetmiş" tarzı bilgileri saymasam dahi, bizzat tanıdığım kişilerin birinci dereceden yakını pek çok kişi hayatını kaybetti maalesef. Son altı aydır etrafımda kimsenin hayatını kaybettiğini görmedim, ikinci üçüncü kişilerden gelen bilgiler de epeyce seyrekleşti... Bırakın sağlık bakanının açıkladığı verileri, ben kendi çevremden de görüyorum, aşılama başlayalı vaka ve ölüm sayıları azaldı...
Hayatı boyunca bir avuç patronun dünyayı yönetmesine ses etmemiş, cep telefonuyla, akıllı saatiyle, her yanı kameralarla dolu şehirlerde hayatının tamamı "kontrol" altında olan ve patronlara ucuz emek gücünü satmaktan başka neredeyse hiç bir fonksiyonu olmayan milyonlarca insan "bize çip yerleştirecekler, bizi denek olarak kullanıyorlar, bizi öldürmek istiyorlar, çok gizli bilgilere göre bla bla vs vs" yorumlar yapıyor sosyal mecralarda

Arkadaşlar, elbette hepimiz insanız, kendimiz ve ailemiz için önemliyiz de! Ama abartmayın gözünüzü seveyim, asgari ücret yada biraz fazlasına çalışmak dışında bir değerimiz yok yahu

O değeri de bizlerin yarı maliyetine çalışan mülteciler sıfırlıyor

Kendimizi bu kadar önemsemeyelim. Adamlar bizi öldürmek istese 2 tane bombaya bakar, niye bu kadar yaygara koparıp bunca para harcayıp aşı üretsin, virüs üretsin! Sen Türksün, Sen Kürtsün, Sen müslümansın, Sen şii'sin diye virüsü vermiş zaten bize

Bundan ala virüs mü var yahu ahahahahah.
Gözünüzü seveyim gidin güzel güzel aşınızı olun, ondan sonra virüs ile yeterince mücadele etmeyen, zamanında yeterli doz aşı yapmayan, salgın sırasında sürekli eksik/yanıltıcı açıklamalar yaparak, halkın aşı ve bilime olan güvenini sarsanlara karşı ne yapacağımızı meydanlarda birlikte konuşalım! Yoksa eylül -ekim dedi mi kısıtlamalar gelecek, yeni varyantlar çıkacak, sonra yeni kısıtlamalar.... Dünya genelinde iktidarlar salgını bitirmek istemiyor, sündürdükçe sündürüyorlar. Çünkü işlerine geliyor. Ekonomik durgunluk yaşayan, dünya toplumuna ileriye dönük olumlu tek bir sözü kalmamış kapitalist emperyalist sistem salgına sarıldı, hem de can simidi gibi... Çünkü salgın bahanesiyle her konuda istedikleri kısıtlamayı getirip, canları isteyince kaldırıyorlar. Hatırlayın, geçen yıl iktidar partisi dışında kimse kongre yapamadı. Camiler ve AVM'ler açıkken, sokakta hak aramak, eylem yapmak yasaktı!