XTRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sizi anladım hocam zaten.Fakat üstüne basa basa TAM KAPANMAdan bahsediyorum.Böyle eline al poşeti gittim ekmek aldım gibi değil..Geberselerde sokağa çıkamıcak millet.3 gün öncesinden haberi vericeksin.Evinden hastane dışına çıkana yapıştırıcaksın 50-100K cezayı ödeyebilen ödesin.
Sizin bahsettiğiniz kapanmada.Hafta sonları millet parklarda piknik yapıyordu Sizin ne demek istediğinizi biliyorum öyle kapanma olacaksa zaten olmasın..
Dış dünya ile iletişimi "sürekli" kapatmadığınız sürece anlamsız. Dışardaki vatandaşların veya iş-turistik amaçla gelen tüm insanlarla iletişimi inanılmaz düzeyde sınırlandırmanız ve disipline etmeniz gerek.

Kaldı ki önemli gıda - enerji ve alt yapı hizmetlerini kapatmak imkansız. Bu kadar insanı bu tarz bir olaydan uzaklaştırabilmek çok zor. Cezalarla da yapıcı çözüm elde edilemez. Farklı bir eğitim ve disiplin oluşturmak lazım. Bugün önem verdiğimiz çoğumuzun kullandığı maskeler Tıbbi ürün bile değil ne yazık ki tekstil atölyelerinde bir çok standarttan uzak basit bir bez bir çoğu.